Kuuppa järjesti jäsenilleen poikkitaiteellisen olutkulttuuritapahtuman Tampereella 28.9. Päivän ja illan aikana tutustuttiin lähiseutujen pienpanimo-oluisiin Oktoberfestin hengessä.

Tapahtuma alkoi Riston ja Päivin luona klo 13. Tapahtumaan oli ilmoittautunut seitsemän Kuupan jäsentä, joista yksi valitettavasti joutui perumaan tulonsa. Alkuun Tuomo kertoi oluen historiasta ja Risto eri oluttyypeistä. Samalla siirryttiin itse asiaan, eli maisteluun. Tätä varten oli varattu Nokian panimon ja Mallaskosken Kuohun oluita. Jokainen osallistuja sai virallisen Kuupan olutpassin, johon maistellut oluet arvioitiin eri kriteereillä.

Maisteluosuuden jälkeen siirryttiin Tesomalle Pyynikin käsityöläispanimon tuotantotiloihin, jossa yksi työntekijä esitteli muutaman kuukauden ikäisen panimon toimintaa. Esittely oli erittäin mielenkiintoinen ja sen lopuksi saatiin (kaikki paitsi kuskit) lukuisia maistiaisia panimon oluista ja myös vasta kehitysvaiheessa olevista tuotteista.

Klo 16 seurueemme siirtyi syömään olutravintola Plevnaan. Samalla näytettiin virtuaaliesittely Plevnan oluiden valmistuksesta. Ruokailun yhteydessä useampi osallistuja otti kolmen pienen oluen maistelulautasen.

Ruokailun jälkeen palattiin uudestaan Pyynikin käsityöläispanimon tuotteiden pariin 101 Beers-ravintolassa Pyynikillä. Sattumalta samana päivänä oli uuden Ruby Jazz Ale-oluen julkaisutilaisuus, jonka kunniaksi jokainen saikin ensimmäisen pikkutuopin kyseistä olutta ilmaiseksi.

Pyynikiltä siirryttiin Teerenpeliin, jossa nautittiin hetken aikaa heidän oman panimon oluita ja siidereitä. Tämän jälkeen suunta veikin yllättävästi eräänlaisiin vaihtoehtobileisiin, joista ei tässä sen enempää.

Illan kääntyessä aamuyön puolelle viimeisenä virallisena kohteena oli vielä Gastropub Nordic, jossa vielä nautittiin jo hieman väsynein silmin illan viimeiset erikoisoluet. Muutama jäsen jatkoi vielä paikalliseen yökerhoon.

Olutarvostelut

Tapahtumassa arvosteltiin oluiden eri osa-alueita asteikolla 1-5. Alla on kuvattu oluiden saamat arvosanat (keskiarvo, vähintään kaksi arvostelua).

Nimi Ulkonäkö Tuoksu Maku Suutuntuma Yleisvaikutelma Arvostelujen lkm
Keisari Münchener 3 2.2 3.2 2.8 3 5 arvostelua
Keisari Dark 3 3.4 3.6 3.2 3.4 5 arvostelua
Keisari Luomu tumma 2.8 2 1.8 2.4 2 5 arvostelua
Keisari 66 3 4.2 3 3.2 2.8 5 arvostelua
Kuohu Stout 4 3.8 3.8 3.8 3.4 5 arvostelua
Kuohu Kristallivehnä 2.8 3.2 3 2.6 3 5 arvostelua
Simo Vehnäolut 4.5% 3 2.5 3.5 3.5 3.5 2 arvostelua
Simo Vehnäolut 5.2% 3 2.5 3.5 3.5 3.5 2 arvostelua
Pikkuportteri 3.5 2 3 4 3.5 2 arvostelua
Isoportteri 4 2.5 4 4 4 2 arvostelua
Ruby Jazz Ale 3 3.5 3.5 3.5 3.5 2 arvostelua

Kuvia tapahtumasta