Tämän vuoden Kuupahdus järjestettiin Porvoossa 13-15.6.2014. Edellisistä vuosista poiketen saimme majoittua jo perjantaina Marjatan ja Antin mökille. Perjantai-iltana väen saapuessa paikalle ohjelmassa oli vapaata seurustelua, saunomista ja karaokea erityisessä bilepuimalassa.

Varsinainen Kuupahdus käynnistyi lauantaiaamuna Porvoon Tuomikirkolta. Taru K. kertoi mielenkiintoisesti keskiaikaisen kirkon vaiheista ja arkkitehtuurista ja pääsimme vierailemaan myös sisällä. Tämän jälkeen kävimme tutustumassa Galleria Vanhaan Kappalaisentaloon ja osa kuuppalaisista suuntasi sen jälkeen jokirannassa olevaan Lelumuseoon. Aamupäivän aikana oli vielä aikaa kiertää Porvoon vanhan kaupungin pikkuputiikkeja.

Ravintola Hanna-Mariassa nautitun lounaan jälkeen ajoimme Porvoon taidekeskus Taidetehtaalle. Tällä kertaa yllättävän suppea taidenäyttely oli nopeasti nähty, joten matka jatkui Porvoon vanhalle rautatieasemalle, jossa Wanha rautakauppa ja Makasiini Art-myymälä. Täältä mukaan tarttui ainakin Keijolle uusi tuhkaluukku ja muuta pientä vanhemman ajan rakennustarviketta.

Seuraavaksi matka jatkui Haikkoon hieman Porvoon eteläpuolella. Albert Edelfeltin ateljeemuseoon varatun esittelyn aikana opas kertoi kuuluisan maalarin elämänvaiheista Porvoossa ja maailmalla. Samassa hengessä kävimme tutustumassa myös läheisen Haikon kartanon Edelfelt-näyttelyyn. Päivän viimeisenä varsinaisena kohteena oli Askolan hiidenkirnut, Suomen suurin hiidenkirnualue.

Askolasta suuntasimme takaisin majoituspaikkaan, jossa päivä jatkui herkullisen nyhtöpossun ja iltaohjelman parissa. Anna ja Tuomo olivat keksineet ansiokkaasti erilaista Tove Jansson-aiheista ohjelmaa, kuten improvisaatioesityksen ja Muumi-aiheisen rastiradan. Illan aikana bilepuimalassa oli myös Keijon ja Annan keikka ja karaokelaulu raikasi aamuun asti.

Tapahtuma oli kaikenkaikkiaan hieman viileästä syystä huolimatta erittäin onnistunut. Osallistujia oli ilahduttavan paljon, peräti 15 henkeä. Lisäksi puitteet majoittumiseen ja isäntäväen tarjoilemat ruoat olivat mitä parhaimmat!

Kuvia tapahtumasta