Kuuppalaiset on tapahtuma, jonka tarkoituksena on koota yhteen eri kulttuurien harrastajia ja antaa mahdollisuus omien lahjojensa esittelyyn. Tapahtuma järjestettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa (12.9.2009 Jämsässä).

Kuuppalaisten musiikkiannista huolehtivat Trio Helkama, Hepposet, Me Höppänät ja Keijo Nahkala haitariesityksellään. Lisäksi tapahtumassa oli esillä vanhojen kameroiden näyttely, kaksi valokuvausnäyttelyä (Varikonniemi ja Kolme kertaa ihminen). Yleisöllä oli mahdollisuus osallistua mm. muovailuvahakilpailuun ja luoda omia kertomuksiaan tarina- ja runonurkkauksessa.

Tarinanurkkaus

Tarinanurkkauksessa syntyi seuraavanlainen jatkotarina:

Oli synkkä ja myrskyinen yö…Kunnes joku pieraisi…Ääni kuului Niemisten pihaan asti, jossa…olivat häät menossa. Keli oli hieno ja niin oli… hajukin mahtava. Niemisen Alviira pyörtyi ja löi kaatuessaan päänsä kaivonkanteen, joka…ponnahti juuri sopivasti auki, kun isäntä Nieminen sai korjausreissunsa päätökseen…ja tuumasi että nyt on aika toteuttaa pitkäikäinen haaveensa… ja rupesi nukkumaan…krooh pyyh…prät…

Runonurkkaus

Runonurkkauksessakin muutamat rohkeat herkistyivät aukaisemaan sanaisen arkkunsa.

Vapaus, oi vapaus
tuo kummallinen tapaus
on poissa siitä hapatus
ja makeaa on
tämä vapaus

Kissa istui puussa
on hällä kala suussa

Muovailuvahakilpailu

Muovailuvahakilpailussa oli omat sarjat aikuisille ja lapsille. Alla on esitelty voittajateokset tuomariston kommentteineen.
lasten sarja
Lasten sarjan voittaja: Samuli S.
Tuomariston kommentit: Pelkistetty, mutta söpö ulkonäkö. Selkäpanssarista irti lähteneet kaksi jalkaa kuvastavat luovuutta parhaimmillaan: rajojen, kovienkin sellaisten, rikkomista ja irroittautumista ”normaalin” kahleista.

 

 

Aikuisten sarjan voittaja: Kimmo K.
Tuomariston kommentit:Visuaalisesti silmää hivelevä olemus, kaunis muotokieli. Luovuus on kuin teoksen kukka: purkistaan ulos luikerteleva, kaunis hallittu (tai hallitsematon) kasvu.

 

Kulttuuritietovisa

Janne M:n pitämän kulttuuritietovisan tulokset olivat:

  1. Nykyiset ja tulevat mummot ja papat (Pälvi, Simo ja Oskari) 24pst.
  2. Trio Helkama (Keijo ja Marko) 23½pst.
  3. Järjestäjien joukkue (Risto ja ehkä Anna ja Päivi) 22pst.
  4. Paavo, Samuli, Eemeli ja Emma 15pst.
  5. Kesähiihto (Sami, Mikko ja Roope) 8½pst.
  6. Karhut – Bears (Taru ja Kimmo) 8pst.

Kuvia tapahtumasta