Kuuppa koostaa Suomen satavuotisjuhlavuoden kunniaksi kuvakollaasin Suomesta. Tarkoituksena on kerätä Kuupan jäseniltä sata kuvaa Suomesta, suomalaisuudesta tai suomalaisista. Kollaasi asetetaan vuoden lopussa näytteille esim. kirjastoon. Toivomme Sinunkin osallistuvan tämän teoksen tekemiseen lähettämällä kuvan tai kuvia.

  • Kuvan tulee olla ns. polaroid-kokoinen eli kaikki sivut ovat saman kokoisia. Voit lähettää kuvan myös muun kokoisena jolloin kollaasin tekijät rajaavat sen oikeaan mittaan.
  • Käsittele kuvaa mahdollisimman vähän. Kontrastia, valoa ja värejä saa muokata.
  • Lähes yhtä tärkeä kuin itse kuva, on tarina kuvan takana. Kerro siis jotain kuvasta tai sen taustoista. Mutta voit myös lähettää kuvan ilman tekstiä.
  • Voit ottaa kuvan järkkärillä, pokkarilla, filmillä tai puhelimalla. Eli millä vain. Pikseleillä ei ole juurikaan väliä sillä isoja vedoksia kuvista ei tehdä.
  • Liitä kuvaan myös tiedot paikasta jossa kuva on otettu. Koordinaatit tai osoite tms.
  • Kuvan yhteyteen liitetään tieto kuvan ottajasta.
  • Muista kysyä lupa kuvan julkaisuun mikäli kuvassa esiintyy jokin henkilö.
  • Kuvan tulee olla otettu tämän (2017) vuoden aikana. Kuvausaikaa on vuoden loppuun. Kuvia voit lähettää pitkin vuotta.
  • Mikäli kuvia kertyy enemmän kuin sata, Kuuppa varaa itselleen oikeuden valita 100 kollaasiin sopivinta kuvaa.

Lähetä kuva tai kuvat Tuomolle sähköpostiosoitteeseen: tuomokoljander {ät} gmail.com

Mitä Suomi on?

Tässä avainsanoja inspiraation lähteeksi:

kesä syksy talvi kevät luonto meri järvet tapahtumia festarit peltoja kylänraitti metsä hiekkatie tunturit joet vesi hiljaisuus eläimet puhtaus pimeys kaamos lumi jää suot lähiöt kaupungit vilja lehmiä porot asfaltti turvallisuus liikenne kulttuuri ruoho viileys musiikki keikat maaseutu mökki polku kiuas sauna graniitti sammal muumit avanto juhannus kokko makkara mukulakivet harjut mäntymetsa pakkanen onnellisuus koti huurteinen koivu tuohi raikas kuusikuja korpi joutsenet

Esimerkkikuva tietoineen

Kuva ja sen esittelyteksti voivat olla esim. tämän kaltainen.

Olin Soinnun kanssa matkalla Kangasalan ja Tampereen suuntaan kirpputoreja kiertämään kun pongasin nämä. Syöpäsaatiön Roosa nauha-keräyksen nimissä myös heinäpaalit ovat saaneet pinkin värityksen.” -Tuomo Koordinaatit: 61°23’08.9″N 24°14’12.8″E