Kuuppa järjesti kautta aikain ensimmäisen Kuuppafest -tapahtuman 10.11 Jämsässä Kulttuuriklupi Pokurassa. Tapahtuman päällimmäisenä tarkoituksena oli saada näkyvyyttä Kuupan jäsenten taiteelle ja kulttuurille sekä tietysti yhdistyksen markkinoiminen. Lisäksi muutamalle Kuupan ulkopuoliselle bändille tarjottiin mahdollisuus oman osaamisensa näyttämiseen. Nämä bändit tukivat myös Kuupan asiaa olemalla mukana tapahtumassa, vaikka kyseisistä kokoonpanoista ei yhdistyksen jäseniä toistaiseksi löydykään.

Kuuppafestissä oli esillä 5 eri valokuvanäyttelyä: Riston ‘Kameran anatomia’, Tarun ja Kimmon ‘Karhuja linssin molemmin puolin’ sekä Tuomon näyttelyt ‘Light Paintings’, ‘Kaunis Julia’ ja ‘Cmentarz Powązkowski’. Lisäksi näytillä oli Annan ikkunalasimaalaus ‘Venlat’, toisen Annan laulujen sanoituksia ja kuvataidetta yhdistelevä ‘Laulujen sankareita’ sekä Kuupan jäsenten Kotitehtävä-projektin tuotoksia.

Kuupan jäsenten kulttuurin ja taiteen lisäksi esillä oli vanhoja valistusjulisteita sekä C-kaseteista painettuja julisteita. C-kasettijulisteet tulevat myöhemmin myyntiin myös Kuupan verkkokauppaan.

Festissä oli mahdollisuus osallistua kolmeen työpajaan: Annan pitämä yhteisöllinen maalaustyöpaja, Riston järjestämä studiokuvauspaja ja Tuomon ideoima rintamerkkityöpaja. Työpajoissa oli mahdollisuus kuvauttaa itsensä Riston studiossa, ja kamera räpsyikin illan aikana tiuhaan tahtiin. Kuvat jälkikäsiteltiin ja lähetettiin kuvatuille sähköpostitse. Jo Kuupan klassikoksi muodostunut rintamerkkityöpaja oli myös suosittu. Rintamerkkejä sai tehdä vanhoista kirjoista, lehdistä tai vaikka itse piirretystä kuvasta. Annan yhteisöllisen maalaustyöpajan ideana oli tehdä yhdessä suuri maalaus. Taiteilijoita lopullisessa työssä olikin toistakymmentä.

Päivän musiikkitarjonnan aloitti nuorista muusikonaluista koostuva Thunderbirks, joka sekoitti esityksessään omaa ja lainattua materiaalia. Pojat soittivat oikealla rokkiasenteella ja hilpeät välispiikit ilahduttivat katsojia. Bändi oli päivän esiintyjistä ylivoimaisesti suosituin ja keräsi Pokuraan päivän suurimman yleisön.

Seuraavaksi esiintyjänä oli Marilla, joka esitti omia kappaleitaan ja lainabiisejä säestäen itseään autoharpulla, ukulelella ja ensimmäistä kertaa myös kosketinsoittimilla. Keikalla oli myös yllätysesiintyjä, kun Laura Närhen ja Erinin alunperin esittämän ‘Siskoni’ -nimisen kappaleen ajaksi lavalle nousi duetoimaan Marillan eli Annan pikkusisko Elina.

Pokuran oma bändi, Hugo Albin II, esitti hieman vanhempia ja harvinaisempiakin suomirock-kappaleita.

Kello kuudesta eteenpäin tilaisuus oli maksullinen ja alle 18-vuotiailta kielletty. Illan esiintyjistä ensimmäinen oli Annan ja Jussin duo 1972, jotka soittivat toisen julkisen keikkansa tapansa mukaan takkuisesti, keljuillen ja kauniisti. 1972 sai yleisöltä paljon kannustusta ja encorena soitettu Blue Suede Shoes sai yleisön taputtamaan mukana.

Seuraavaksi lavalle asteli Keijo Nahkala, joka hänkin on Kuupan veteraaneja. Keijo esitti kitaralla, kazoolla ja laulaen monipuolisen setin kappaleita 1900-luvun alkupuolelta nykypäivään asti. Menoa ja meininkiä riitti ja yleisö taputti innostuneesti mukana. Keikan päätti tunnelmallinen tulkinta Charlie Chaplinin Smile-kappaleesta.

Poikkeuksellisesti akustisena soittanut Kaunis Julia-yhtye soitti erilaisia ja virkistäviä versioita omista kappaleistaan. Rumpalin puuttuessa basso, akustinen kitara ja koskettimet muodostivat kolmikon joista ei kuitenkaan puuttunut rokkia. Keikan aikana hämmennystä herätti kosketinsoitinten kosketushäiriöstä johtunut häiriöääni, eikä vähiten lavalla. Keikka soitettiin kuitenkin kunnialla läpi.

Illan päätti astetta raskaammalla otteella Remedy. Tällä kokoonpanolla noin kahdeksan kuukautta soittanut yhtye soitti menevää hard rockia, jonka vaikutteina ovat olleet mm. Avenged Sevenfold, Bullet for My Valentine, Slash ja suomalaisista the Blanko.

Kuuppafest oli kaikenkaikkiaan onnistunut tapahtuma. Yleisöä tapahtumalla oli päivän aikana satakunta. Pokura tarjosi tapahtumalle mainiot puitteet ja sekä musiikkia että muuta taidetta saatiin hyvin esille. Tapahtumassa kävi myös ulkopuolisia ihmisiä, joten Kuupan toiminnan esittelykin onnistui hienosti. Kaikille keikoille riitti yleisöä ja ihmiset olivat mielissään päivän monipuolisesta tarjonnasta. Kuupan hallitus ja esiintyjät saivat paljon hyvää palautetta järjestelyistä ja esityksistä. Tapahtuma oli tähänastisista Kuupan suurin ja kaikenkaikkiaan menestyksekäs. Seinillä esillä olevat taideteokset jätettiin seuraavaksi viikoksi esille Pokuraan, joten yleisö oli niillä vielä suurempi.

Kuvia tapahtumasta