Keväällä alunperin järjestettäväksi tarkoitettu karjalanpiirakantekokurssi järjestettiin lopulta 8.9 Jämsässä. Vetäjänä kursilla toimi karjalaisia sukujuuria omaava Eeva Nahkala, jonka opastuksella kahdeksan henkilöä tutustui piirakanteon saloihin.

Karjalanpiirakka on  ”perinteinen suomalainen leivonnainen, jossa ohuen hapattamattoman ruiskuoren sisällä on riisipuuroa, ohraryynipuuroa tai perunamuusia. Se on alkujaan pohjois- ja rajakarjalainen herkku, muilla karjalaisalueilla piirakat tehtiin nostatetusta taikinasta. Karjalanpiirakka on rekisteröity Euroopan unionin aidoksi perinteiseksi tuotteeksi helmikuussa 2003.”  -Wikipedia

Eeva oli aikataulullisista syistä johtuen tehnyt riisipuuron ja ruistaikinan valmiiksi. Näiden valmistusohjeisiin osallistujilla oli toki mahdollisuus tutustua. Kurssilaiset pääsivät käyttämaan pulikkaa ja kokeilemaan rypytystä. Jokainen osallistuja pääsi antamaan tyylinäytteen tekemällä muutaman piirakan. Lopuksi keitettiin  kahvit ja syötiin piirakoita munavoin kera.