Tämän vuoden Kuupahduksessa lähdemme tutustumaan keväiseen Rauman seutuun 26.5! Tänä vuonna majoittuminen on järjestetty idyllisessä Eurajoella sijaitsevassa puutalossa, joka on kokonaan käytössämme viikonlopun! Katso lisätiedot alta. Majoittumisesta peritään osallistujilta maksu, jonka suuruus tarkentuu myöhemmin.

https://www.airbnb.fi/rooms/18422673

Vierailukohteet

Kuninkaanhauta

Kuninkaanhauta on muinaisjäännös ja maamerkki Satakunnassa Eurassa Panelian kylässä. Se on pronssikauden röykkiöhauta eli hiidenkiuas. Se on suurin lajissaan Suomessa ja suurimpia Pohjoismaissa.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kuninkaanhauta

Kauttuan Ruukinpuisto ja Alvar Aallon terassitalo

Kauttuan ruukinpuisto on Euran Kauttualla sijaitseva entinen rautaruukki ja paperiteollisuusmiljöö. Terassitalo on Ruukinpuistossa sijaitseva Alvar Aallon suunnittelema funktionalistinen asuintalo, jota pidetään yhtenä hänen merkittävimmistä töistään.

https://fi.wikipedia.org/wiki/Kauttuan_ruukinpuisto

https://fi.wikipedia.org/wiki/Terassitalo

Vanha Rauma

Vanhan rauman puutalokaupunginosa on UNESCO:n maailmanperintökohde. Se on Pohjoismaiden laajin, yhtenäisin ja parhaiten säilynyt vanha puukaupunkialue, jonka asemakaava periytyy jo keskiajalta. Osallistujat saavat tutustua Kuupan kustantamana halutessaan kolmeen museokohteeseen:

  • Vanha raatihuone ja siellä sijaitseva Rauman museo
  • Marela esittelee vauraan raumalaisen laivanvarustajaperheen asumista ja elämistä Rauman purjelaivamerenkulun kukoistuksen aikana 1800- ja 1900-lukujen taitteessa.
  • Merimiehen kotimuseo Kirsti esittelee asumista Vanhassa Raumassa 1900-luvun alusta 1970-luvulle.

https://www.rauma.fi/museo/

https://fi.wikipedia.org/wiki/Vanha_Rauma

Lisäksi Rauman keskustassa varataan aikaa lounaan syöntiin ja vapaaseen tutustumiseen alueeseen.

Sirkusvaunujen hautausmaa (varmistuu myöhemmin)

Rauman lähellä Kodisjoella olevaa vanhojen sirkusvaunujen kokoelmaa, joka näyttää aivan sirkushautausmaalta. Tutustuminen pihapiiriin, mikäli isännän kunto sen sallii ja muuten käy.

https://www.hs.fi/kuukausiliite/art-2000002877312.html

Väinö ja Hilma Ylenin kansanperinnetaiteen näyttely (varmistuu myöhemmin)

Kodisjokilainen kansantaiteilija Väinö Ylen teki vuosina 1972 – 1990 yli 500 työtä, jotka on sijoitettu Ylenin pihalle ja vanhaan navettaan, joka palvelee näyttelytilana. Näyttelytilasta löytyy myös useita taiteilijan aviopuolison Hilma Ylenin tekemiä töitä.

http://www.kodisjoki.fi/ylen/

Sammallahdenmäki

Sammallahdenmäen pronssikautinen hautaröykkiöalue on Pohjanlahden rannikkoalueen laajin ja monipuolisin Skandinaavisen pronssikulttuurin kalmistoalue. Karussa kalliomaisemassa sijaitsevat Sammallahdenmäen hautaröykkiöt edustavat ajanjakson monumentaalirakentamista. Maailmanperintöalueella on 36 hautaröykkiötä. Kohde valittiin UNESCOn maailmanperintölistalle vuonna 1999.

https://www.sammallahdenmaki.fi/