Kuupahduksessa 5.8.2017 tutustuttiin Helsingin ja erityisesti Suomenlinnan nähtävyyksiin. Aamuvirkuimmat kävivät jo heti aamusta vierailemassa Hietaniemen hautausmaalla mm. Mauno Koiviston ja Pertti ”Spede” Pasasen haudoilla.

Loput osallistujat saapuivat suoraan Suomenlinnan lautalle ja seurueemme yhdistyi Suomenlinnan kirkon edessä. Risto esitteli lyhyesti kirkon historiaa. Tämän jälkeen menimme kesäiseltä sadekuurolta suojaan vanhaan Jääkellariin, jossa oli esillä pieni Fingerpori-näyttely. Lounas nautittiin Bastion Bistrossa, jonka aikana myös sadepilvet kaikkosivat ja loppupäivän saimmekin nauttia auringonpaisteesta.

Iltapäivän aluksi oli pari tuntia vapaata aikaa, jolloin osallistujat jakaantuivat tutustumaan mm. sukellusvene Vesikkoon, Sotamuseoon ja paikallisiin putiikkeihin. Kokoonnuimme jälleen klo 15 Suomenlinna-keskukselle, josta alkoi opastettu kierros teemalla ”tykit ja tunnelit”. Opas vei seurueemme tutustumaan mm. vanhoihin linnakkeiden asuintiloihin, varastoihin ja ampuma-aukoille. Lisäksi saimme hyvän yleiskuvan linnoituksen historiasta ja keskeisistä paikoista.

Osallistujia oli kaikkiaan kymmenen aikuista ja kolme  lasta.

Kuvia tapahtumasta