Kuupahdus järjestettiin taas tänä vuonna Turun seudulla 25.5. Tapahtumaan osallistujat saapuivat jo perjantai-iltana majoituspaikkaan Liedossa.

Varsinainen tapahtuma alkoi hieman sateisessa säässä. Lauantain ensimmäinen kohde oli Posankka-patsas, jota ihmeteltiin joka suunnalta. Myös legenda patsaan sisäänpääsystä todettiin paikkansa pitäväksi.

Seuraavaksi ohjelmassa oli oppaan johdolla kiertokävely Turun keskustassa teemalla ”Salaperäinen Turku”. Kävelyllä tutustuttiin mm. maanalaiseen yksityiseen kappeliin ja vanhaan puutarhaan aivan kaupungin keskustassa.

Ravintola Rantakertussa nautitun lounaan jälkeen osa porukasta kävi tutustumassa Luostarinmäen käsityöläismuseon nähtävyyksiin. Sen jälkeen vuorossa oli pieni ajomatka Kaarinaan, jossa kohteena oli Kuusiston taidekartano ja läheiset piispanlinnan rauniot.

Tapahtumarikas päivä päättyi vierailuun Uittamon bunkkereilla, jotka ovat kallioisella mäellä Turun keskustan kupeessa. Paikka on graffitimaalarien suosiossa ja myös kuuppalaiset jättivät pienen muiston käynnistään betonibunkkerien seinään.


Kuvia tapahtumasta

Alustava ohjelma ja aikataulu

Lauantai 25.5

Sunnuntai 26.5.

https://www.facebook.com/events/2305983713058401/