Kuupahdus-tapahtuma järjestettiin lauantaina 14.8. Lahden seudulla.

Aamupäivä / Heinola

Tapahtuma alkoi varhain aamulla Heinolasta Dorkin puistossa, jossa paikallisen ITE-taiteilija Vesa Väänäsen leikkimieliset kierrätysmetalliteokset ilahduttavat koko perhettä. Lisäksi käytiin Heinolan lintutarhalla ja Heila-lähiruokatorilla.

Tämän jälkeen oli siirtymä Lahteen, jossa lounastettiin ravintolalaiva Kauniissa Veerassa. Lounaan jälkeen vierailimme läheisessä Fellmanin puistossa, jossa on muistomerkki paikalla sijainneen punaisten vankileirin uhreille.

Fellmanilta siirryimme läheiselle Radiomäelle, jossa sijaitsee Mastola, Radio- ja TV-museo. Pihassa ihmettelelimme aluksi korkealta radiomastosta alas tulleita base-hyppääjiä, jonka jälkeen siirryimme tutustumaan mäellä sijaitseviin Johannes Ivakon veistoskokoelmiin ja itse museoon.

Iltapäivä jatkui seuraavaksi Hennalan alueella, jossa juotiin päiväkahvit Apulandiassa. Kyseessä on Apulanta-yhtyeen entisellä ja historiallisella varuskunta-alueella sijaitseva tukikohta, jossa toimii viikonloppuisin Apulanta- aiheinen museo sekä kAhvila. Samalla tutustuttiin läheiseen Hennalan venäläiseen kappeliin, joka oli myös punavankien teloituspaikkana vuonna 1918.

Päivän viimeinen kohde oli Hollolassa sijainnut Pirunpesän kanjoni, jota ympäröivät 5-10 metriä korkeat kallioseinät.

Kuupahdukseen osallistui 13 jäsentä ja tapahtuma saatiin hyvin järjestettyä hieman sateisesta säästä huolimatta.

Kuvia tapahtumasta