Villakangastakissa kiinni oleva heijastin on tehty kapeasta heijastinnauhasta tuulimyllypunonnalla. Nauhat on päätelty heijastimen taakse ja sen jälkeen heijastin on liimattu punaiselle huovalle ja taakse on liimattu rintaneula. Punonta on näin kapealla nauhalla aika haastavaa ja vie ehkä jokusen tunnin, mutta ei ole mahdoton. Punonnan ohje löytynee netistä ja punontaa kannattaa harjoitella ensin leveämmällä nauhalla.

[flickr size=”medium” ]5402059148[/flickr]

Mustassa (kamera)laukussa oleva kukan mallinen heijastin on tehty 2cm leveästä tarraheijastinnauhasta, jota myy ainakin kangaskaupat. Kuvio on leikattu lävistimellä, jolla saa aina kaksi lehteä kerralla. Sitten vain nämä kolme kaksilehdykkäistä palasta laukkuun. Tarraheijastinnauha pysyy hyvin kiinni sileissä pinnoissa, myös sileäpintaisissa haalareissa ja takeissa. Se lähtee kyllä pesussa pois mutta monia ulkovaatteita pestään hyvin harvoin joten vaiva kannattaa. Näin heijastin ei koskaan unohdu ja varsinkin vauvanvaatteissa on kiva ettei tarvi laittaa neuloilla kiinni. Samoin laukussa olevat heijastimet pysyvät aina mukana.

[flickr size=”medium” ]5404795851[/flickr]

Huopapaloihin on laitettu samaa tarraheijastinnauhaa kuin edellisessä, mutta sydämenmuotoinen on leikattu lävistäjällä kaksipuoleisesta leveästä heijastinnauhasta. Heijastimia voisi tehdä periaatteessa tietysti liimaamalla ommeltavaksi tarkoitettua heijastinnauhaa mutta sitä ei pysty leikkaamaan noilla lävistäjillä koska se on liian taipuvaa. Siksi suosittelen joko tarraheijastinnauhaa tai tukevampaa kaksipuoleista heijastinnauhaa vaikka sen liimaisikin kiinni. Lävistäjillä saa kivoja muotoja nopeasti ja helposti.

[flickr size=”medium” ]5402041602[/flickr]

Tehnyt: Taru Karhu