Kulttuuriyhdistys Kuuppa Ry:n jäsenillä oli mahdollisuus tutustua Tampereen alueen nähtävyyksiin ja kulttuuritarjontaan osallistumalla Kuupahdus –nimiseen tapahtumaan 22.5.2010. Kiitettävän moni jäsen paikalle ilmestyikin. Jollain tavalla tapahtumaan osallistui 11 jäsentä. Kaikkiin ohjelmanmukaisiin kohteisiin tutustui 7 jäsentä.

Päivä alkoi kokoontumisella Riston luona, jossa nautimme hieman kahvia ja voileipää. Ohjelman ensimmäinen varsinainen kohde oli Näsinlinnan Paremmat pidot –näyttely, joka esittelee Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään taidekoulusta valmistuvien opiskelijoiden lopputöitä.  Peter von Nottbeckin rakennuttama Näsinlinna on ollut 12 vuotta suljettuna yleisöltä, mutta avattiin näyttelyn takia toukokuun ajaksi. Näyttely, sekä myös itse rakennus, herättivät mielenkiintoa Kuupan jäsenten keskuudessa.

Seuraavassa kohteessa, Galleria Rajatilassa, oli  TTVO:n stipendiaattien Maria Leppäsen ja Sanni Rajapolven näyttelyt. Rajatilasta jatkoimme Työväenmuseo Werstaaseen, jonka tutustumiseen oli varattu melkein kaksi tuntia. Werstaan lisäksi oli mahdollisuus ruokailla ja tutustua Sosiaalifoorumin ja Mahdollisuuksien Torin tarjontaan.

Työväenmuseon jälkeen suuntasimme Lielahteen Nottbeckin suvun yksityiselle hautausmaalle. Valitettavasti lyhyestä varoitusajasta johtuen emme onnistuneet järjestämään pääsyä varsinaiselle alueelle. Jouduimme tyytymään metalliaidan takaa tähyilyyn ja kylläkin varsin laadukkaaseen infotauluun. Ihmetystä herättivät aidasta roikkuvat housut ja portin kahvaan ripustettu ehkäisyväline.

Saman päivänä järjestettiin Pyynikillä naisten liikuttamistapahtuma Likkojen Lenkki. Vaikka tapahtuma pyrittiinkin ottamaan huomioon Kuupahduksen ohjelmaa suunniteltaessa, jouduimme kohtaamaan pientä ruuhkaa kun siirryimme seuraavaan kohteeseemme, Pyynikin näköalatornille. Tornin kahvilassa nautimme Kuupan tarjoamat munkkikahvit. Osa osallistujista kiipesi (hissi oli rikki) tornin huipulle katsomaan hienoa näköalaa.

Pyynikiltä siirryimme Pispalan uittotunnelin Pyhäjärven puoleiselle aukolle. Ohjelman viimeisinä kohteina olivat Pitkäniemen sairaala-alue ja sairaalan hautausmaa.

Osa osallistujista (5 jäsentä) kokoontui vielä varsinaisen ohjelman jälkeen Ristolle. Illalla siirryimme läheiseen puistoon musisoimaan ja pelaamaan ihmismölkkyä.

Järjestäjän näkökulmasta katsottuna tapahtuma oli varsin onnistunut. Osallistujia oli jopa yllättävän paljon. Kuuppa sai lisäksi aivan tapahtuman kynnyksellä, ehkäpä juuri Kuupahduksen innoittamana, kolme uutta jäsentä, jotka myös osallistuivat tapahtumaan. Aikataulu piti hyvin; tapahtuma päättyi juuri silloin kun oli suunniteltukin. Budjetti ei ylittynyt; itse asiassa tapahtumaan varatusta rahamäärästä kului alle kolmasosa. Tämä johtui siitä että kahdessa paikassa ei kyseinä päivänä veloitettu pääsymaksua.

Kiitoksia kaikille osallistujille ja tervetuloa seuraavaan Kuupan järjestämään tapahtumaan!

Kuvia tapahtumasta