En tiijä ootteko huomanneet elelynne lomassa, mutta inkojen mukaan maailma loppuu ensi vuonna joulukuussa. Näin ainakin tutkijat epäilevät, en tiedä onko inkoilta kysytty että onko asia näin. Täytynee myöntää etten edes ole ihan varma onko inkoja enää joilta voisi kysyä. Kaipa heitä vielä on. Taikka ehkä inkoilta on kysytty mutta he ovat viekkaita eivätkä kerro.

 

Mutta juu, muinaiset inkahenkilöt ovat tehneet kalenterin, jonka viimeinen päivä on 21.12.2012. Näinpä tässä taannoin seinäkalenterinkin joka loppui tuohon päivään. Joulu oli viivattu yli siitä kalenterista. Ja olisiko inkat voineet ajatella, että olisi kivempaa maailmanloppuilla täydellä vatsalla ja odottaa jouluun asti. Välipäivinä olisi sitten voinut vaikka maailman päättää, ne ovat vähän semmoisia turhia arkipäiviä, kun odotellaan vaan uutta vuotta ja ei voi oikein edes shoppailla, kun useimmilla on palkkapäivä vasta kuun lopussa. Paitsi jos on saanut litteitä kuoreen mahtuvia joululahjoja. Jotkut saattavat joutua töihinkin, ja sehän on täydellä vatsalla aika epämiellyttävää.

 

Mutta tämä ei ollut se ajateltava asia tässä maailmanlopussa. Vaan se, että ootteko aatellu mitä sitä laittaisi päälle?

 

Ensinnäkin, olisihan se mukavaa, varsinkin täydellä vatsalla, että olisi yllä mukavat lempivaatteet, vaikka semmoiset lötköttävät verkkarit tai seitsemän vuotta vanhat reikäiset kalsarit joissa ei ole enää kahteen ja puoleen vuoteen ole ollut kuminauhan hiventäkään. Saisi sillai mukavasti odotella että mitenkäs tässä nyt käy. Odotellessa voisi syödä vaikka voileipiä ja siivota digiboksin muistista kaikki ohjelmat, jotka tallensi puoli vuotta sitten siinä uskossa että on niin kiinnostunut sukkien valmistuksen historiasta tarpeeksi katsoakseen aiheesta dokumentin.

 

Toisennakin, olisiko kuitenkin maailmanloppu tarpeeksi juhlava tilaisuus, että pukeutuisi parhaimpiinsa? Laittaisi seitinohuet värittömät sukkahousut joita ei muuten ikinään käyttäisi koska kaikki mustelmat ja arvet näkyy lävitse. Tai miehet voisi laittaa vaikka… Öö… Kravattineulan. Eihän se haittaisi, jos vaatteet puristaisivat ikävästi eikä voisi oikein luontevasti istua kun tulisi semmoinen olo että pullistelisi vääristä kohdista. Kun ei sitä tarvitsisi kauaa kärvistellä, kun se maailma kuitenkin loppuisi.

 

Mutta kolmannenakin. Oletteko koskaan halunnut kokeilla jotain jännittävän omituista vaatepartta, jota ei ole koskaan ennen ole ollut mahdollista tai hyväksyttyä käyttää? Eikö silloin olisi viimein sen aika? Ehkä olisi mukavaa kohdata maailmanloppu pukeutuneena vaikka kanaksi, tai karjalanpiirakaksi, tai rantapalloksi.

 

Onneksi otin tämän asian puheeksi jo näin vuoden etukäteen. Nyt voidaan kaikki miettiä, mitä laitetaan päälle sitten maailmanlopuksi. Ja voi olla hiukkasen hankalaa hankkia karjalanpiirakka-asu, joten kannattaa varata ehkä sen löytämiseen aikaa.