Oletteko koskaan ajatellu, miksi maailmassa on jumppamattoja? Minä olen. Enkä keksinyt.

No tietenkin, jos käy jumpahtamassa jonkin koulun liikuntasalin lattialla, jossa sadat, jollei tuhannet hikiset koululaisvarpaat ovat tallanneet, on ihan ymmärrettävää ettei halua asetella itseään sitä vasten. Se on jopa toivottavaa ettei halua. Siispä väliin on aseteltava matonpalanen. Eikä se yleensä ole mikään sievä kuviollinen räsymatto, vaan semmoinen vaahtomuovi- tahi kumiläpyskähirvitys. Eikö olisi muuten kivempi jumpata semmoisen kotoisen maton päällä? Minusta olisi. Se voisi olla värikäs ja kannustaa jumppaurotekoihin.

Mutta että jumppamatto. Ja kaikki jumppamaton omistajat eivät edes käy jumpassa, vaan käyttävät sitä kotonaan. Siis mitä?! Kotona nyt kuitenkin on kaikilla oletettavasti joku matto. Miksi pitäisi asetella alle erityinen jumppaamismatto, joka kummiskaan ei ole niin pehmeä etteikö istumaosiin koskisi kun siinä jumppaisi. Ja se karkaa alta pois. Lentävä matto ei ole hyvä jumppamatto.

Tai toisaalta, jos jumppamatto olisi lentävä, olisi se aika siistiä. Vaihtuisi maisemat siinä jumpatessa. Voisi vaan lepatella eri paikkoihin jumppaillen. Toisaalta, jos olisi lentävä matto, ei ehkä tarvitsisi jumpata olleskaan, koska sulla olisi hei matto joka lentää ja jolla voisi helposti mennä eri paikkoihin. Voisi rauhassa lihoa ja olla pläski, koska lentävissä matoissa ei kai ole painorajoitusta. Ainakaan niissä lentävissä matoissa ei ole joista minä olen kuullut.

Ja miksi, MIKSI pitää olla erikseen JOOGAMATTO?! Eikö voi joogata samalla matolla jolla jumppaa? Tapani mukaan menin interwebbiin ja tutustuin hieman joogamattotarjontaan. Niitä on monenlaisia (en yllättynyt) ja osa niistä on hirvittävän hintaisia! Siinä tarvitaankin meditaatiota ja henkisyyttä jotta pääsee yli siitä, että on ostanut kolmenkymmenen euron kumiläpykän jonka päällä yrittää nyt saada itseään solmuun. Erään joogamattoyksilön yhteydessä mainittiin, että sillä on hyvät iskunvaimennusominaisuudet. Olen minäkin käynyt joogatunnilla, mutta ei siellä ketään mätkitty!

Ja sitten, kaiken huipentuma. Oletteko valmiit? En kyllä tiedä voiko tälle olla valmis. Näille matoille, jumppa- ja joogamatoille, on olemassa erityisiä kantolaukkuja! Siis että sen maton kanssa, joka kuitenkin menee kohtuullisen pieneen tilaan ja joka on helppo tuupata sängyn alle (niin kuin kaikki jumppavälineistö), on hankittava vielä erillinen laukku! Ilmeisesti siis jumppamattojen omistajat haluavat piiloitella jumppuuttaan ja nämä jumppurit eivät halua tulla julkisesti nähdyksi jumppamattojensa kanssa. Siispä, kun lähtö jumppatunnille koittaa, he pakkaavat treenikassiin jumppakengät, vaihtosukat, juomapullon ja pienen pyyhkeen. Ja sitten he pakkaavat jumppamattonsa erilliseen kassiin. Miksiköhän sitä ei voi laittaa sinne puolityhjään treenikassiin niiden muiden välineiden kanssa? Miksi juuri jumppamatolla on erityisasema? Miksei esimerkiksi jumppakenkiä pakata erillispakettiin? Varsinkin, kun jumppakengät saattavat olla haisevat. Tämä asia minua kovasti kiehtoo. Jumppamattomaailma.