Risto on omien sanojensa mukaan vaalea viikinki Pirkanmaalta. Kulttuurin saralla hän on  enimmäkseen keskittynyt kaikenlaiseen valokuvaukseen. Digikuvausta Risto on harrastanut noin vuodesta 2007, jolloin hän osti ensimmäisen järjestelmäkameran.Viime vuosina Risto on hurahtanut myös filmikameroihin ja -kuvaukseen. Kaikkiaan Riston kokoelmista löytyy tällä hetkellä  7 kameraa.

Pienen pienenä Risto oli  kova piirtelemään ja näin jälkikäteen ainakin Riston tyttöystävä on kehunut kovasti hänen naivistisen surrealistia varhaistöitään. Riston tavoitteena onkin tulevaisuudessa hieman virkistää piirustusharrastusta, tosin hän ei ole varma saavuttako hän enää samaa tasoa kuin alle 10-vuotiaana.

Arpaonni katsantokannasta riippuen joko suosi tai ei suosinut Ristoa, hän kun sai virallisesta arvontakarvalakista kotitehtäväkseen valokuvasarjan. Ensimmäinen reaktio Ristolle olikin pieni pettymys, koska valokuvaus on hänelle niin tuttu aihe. Mutta tarkemmin mietittyään Risto tuli siihen tulokseen, että olisi mielenkiintoista ja uutta kuvata kuvasarja, jossa olisi selkeästi etukäteen suunniteltu kokonaisuus ja idea.

Tähän mennessä Risto on kuivaharjoitellut miettimällä kuvasarjan teemaa. Pari ajatusta olisi jo, mutta niitä täytyy vielä vähän jalostaa. Työn aloittamista hidastaa sitkeä flunssa, jonka kourissa ajatukset eivät oikein luista. Riston seuraava toimi on jakaa kotitehtäväläisten kanssa muutamia ideoita valokuvasarjan teemasta ja kysyä niihin mielipiteitä joko Facebookissa tai täällä blogissa.