Kuupan kotitehtävään 2013 osallistui kaikkiaan kuusi yhdistyksen rohkeaa jäsentä. Jokainen sai melko abstraktin aiheen, ja toteutustapa oli vapaa (paitsi Annalla, jolle muut antoivat toteutustavaksi puuveistoksen). Alla on esitelty kotitehtävän hienot tulokset!

Taru K.

Tarun aiheena oli ”nautinto”.

Keramiikkapiirin vetäjä on mukava taiteilija ja välillä vähän hävettää kun teen aina niitä hyödyllisiä kippoja, mutta en vaan keksi muutakaan. Siispä päätin ottaa haasteen tehdä kotitehtävä keramiikkatyönä. Aiheeksi sain nautinnon, josta ensimmäinen mielikuva oli cupcake. Tästä syntyi siis ”kahvihetki”.

Tarun kotitehtava 2013

 

Päivi K.

Päivin aiheena oli ”lupaus”.

Taulun perimmäinen idea pysyi samana alusta asti, mutta toteutustapa muuttui dynaamisesti työskentelyn edetessä. Jos totta puhutaan dynaamisesti siksi, sillä alkuperäinen idea kahden maalikerroksen rakoilusta ei tuottanut haluttua tulosta – lisäksi myös kalkkimaalattu, revitty villahuivi ei istunut taulun ilmeeseen. Lopulta rakoileva kuvio syntyi maalaamalla kalkitun huivin rakoset harmaalla maalilla ja poistaen varsinainen huivi taulusta. Lupaus kuin lupaus – työ tuli tehtyä. 🙂

paivin_kotitehtava

 

Tuomo K.

Tuomon aiheena oli ”kasvaminen”. Tästä syntyi muovailuvaha-animaatio, johon Tuomo teki myös musiikit itse.

 

Anna K.

Annan aiheena oli ”vanhuus”. Työn nimi on ”Vuosirenkaat” ja toteutustapana puuveistos.

Anna kotitehtava1 Anna kotitehtava 2

 

Risto I.

Riston aiheena oli ”korkeus”. Teoksen nimi on Semper Altius (”aina korkeammalle”) ja se kuvaa ihmistä nykypäivän oravanpyörässä, jossa pitää koko ajan vain yrittää ylemmäksi ja ylemmäksi.

Teoksen muoto on loputon GIF-animaatio. Toteutuksen aluksi piirsin n. 20 lyijykynäkuvaa juoksevasta hahmosta ja pari rappuskuvaa. Sen jälkeen skannasin kaikki ja tein kuvankäsittelyllä n. 60 kuvaa, joissa hahmo juoksee tai pitää taukoa. Lopuksi tein niistä Gif-animaation.

Klikkaa alla olevaa kuvaa nähdäksesi animaation (avautuu uudelle sivulle).
Risto I.