Torkahdin tässä taannoin kesken erään vinyylille prässätyn ääninauhan kuuntelun sekä kesken erään vaalean laager -tyyppisen oluen juonnin. Heräsin siinä vaiheessa kun neula oli jo kulkeutunut levyn lopuun ja olut oli ehtinyt hengahtää jo ehkä hiukan liikaakin. Kauttimista kuului ääni. Ääni jossa oli sekä jotain tuttua että jotain tuntematonta. Kuin puhe, josta ei saa selvää. Sillä tavalla kuin jos puhujalla olisi 7 lihapullaa suussaan.

Sammutin levysoittimen ja totesin ettei kyseessä ole mikää outo piiloraita.

Vahvistimessani ei ole radiovastaanotinta mutta eräässä läheisessä rivitalossa sojottaa katolta monenlaisia antenneja joiden epäilen kuuluvan radioamatöörille. Oletan että myös nämä äänet liittyvät jotenkin tuohon radioamatööritoimintaan. Tuskinpa vahvistimeni sieppaa mitään viestejä ulkoavaruudesta. Toivon ettei vahvistimeni sieppaa mitään viestejä ulkoavaruudesta.

Eräänä kertana, kun äänet jälleen kuuuluivat, nauhoitin niitä.

Videoinstallaatio ’ÄÄNET’ perustuu tämän session tuloksena syntyneeseen ääninauhaan. Ääninauhaa on venytetty eräällä äänen käsitelyyn soveltuvalla tietokone-ohjelmalla ja siihen on lisätty kannettavilla Diamond -uruilla soitettu diskobassorytmikuvio.

T. Tuomo